Snaží sa niekto umlčať Vrakunčanov ?

27. októbra 2010, Peter Řehánek, Nezaradené

Vrakuňa, tak ako každá mestská časť má svoju web stránku. Keď opomeniem, že je snáď najhoršia zo všetkých stránok mestských častí v Bratislave, je na nej už opäť nefunkčné fórum. Nefunguje už asi mesiac, pritom je financovaná z daní občanov. Ako dôvod uviedli informáciu o sťahovaní webu do iného hostingu. Funguje len odkazovač, na ktorom pribúdajú reakcie obyvateľov Vrakune. Tí otvorene píšu svoje názory na dianie vo svojej mestskej časti, ale aj na kandidátov na starostu, kedže sa blížia komunálne voľby.

Veľa ľudí nevie, že funguje len odkazovač a tak sa tam ani nedostanú a zaroveň na odkazovači nie je možné reagovať na príspevky. Snaží sa niekto umlčať názory Vrakunčanov ? Zablokujú nakoniec aj samotný odkazovač až do konania volieb ? Ak by sa tak aj stalo, ja, ale aj ľudia, ktorých poznám budeme ďalej zverejňovať veci, ktoré sa dejú okolo nás vo Vrakuni, o ktorých vieme a trápia nás. Mali by o nich vedieť aj ostatní obyvatelia Vrakune.
Keďže kandidujem na poslanca mestskej časti, jedna z vecí, ktorú sa budem snažiť presadiť čo najskôr je, aby bol web Vrakune funkčný, prehľadný, čo najviac aktualizovaný. Chcem, aby boli zverejňované nielen dokumenty, ktoré prikazuje zákon, ale aby sa na ňom zverejňovali všetky údaje z diania v mestskej časti, či už zo zasadnutí poslancov(napr. kto ako hlasoval), z plánovanej výstavby, detaily rozpočtu aj so zdôvodnením položiek. Je potrebné aby obyvatelia vedeli, z čoho sa skladá rozpočet mestskej časti, aké sú priority na najbližšie obdobie a podobne. Obyvatelia by napríklad mali vedieť, že niekde v oblasti ich mestskej časti prebieha petícia proti výstavbe a mohli ju podporiť. Ale aj to, že starosta chce podpísať zmluvu na nákup software-u, ktorá sa nedá vypovedať, jeho hodnota je cez 50.000 € (aj o tom bude krátky blog) a podobne. Obyvatelia majú právo vedieť čo sa deje, okamžite verejne reagovať a dostať zmysluplnú odpoveď. Práve teraz to tak žiaľ nie je a treba to zmeniť. Verím, že nebudem jediný kto bude túto potrebnú zmenu presadzovať. Budem rád za každý podnet k veciam, ktoré chcú Vrakunčania zmeniť a tak pomôcť lepšiemu životu vo svojej mestskej časti.
PS: Nemyslím si, že cena za súčasnú web stránku ktorá sa ku mne dostala (hovorí sa o sume cez 6.000€) nie je vôbec adekvátna k tomu, ako vyzerá a čo je na ňom zverejňované.