Založ si blog

Tak ako, sneží?

Ako sa zdá, na celom území Slovenska, dokonca aj v Bratislave. U nás v Bratislave, ale ani v celom našom samosprávnom kraji (VUC) nikto pluh ešte nevidel. Ráno to bude opäť zábava a budú nám tlačiť „kaleráby“ ako všetko zvládajú.

V Bratislave po novom má práve zimnú údžbu zabezpečovať spoločnosť A.R.K technické služby, ktorú vybrala verejnú súťaž. Škoda len, že jej predmetom činnosti je nákup a predaj nehnuteľností. Ani zmienka o údžbe ciest a komunikácií. To sú tie verejné súťaže. Bude to teraz iné? To ukáže len čas.

Mesto Bratislava vo svojej tlačovej správe hovorí, že práve tohtoročná zimná údžba má byť lacnejšia, zároveň aj efektívnejšia a rýchlejšia. Tak verme, že ju aj začnú vykonávať, keď už majú pripravených 7.000 ton soli, 1.700 ton priemyselnej soli zvhlčenej solmagon a 770 ton solmagu.

A čo celý Bratislavský kraj, alebo VÚC Bratislava? Na stránke www.region-bsk.sk sa dočítame, že prvé mrazy v bratislavskom kraji cestárov nezaskočili. Tak páni predstavitelia z VÚC – a čo sneh, nezaskočil cestárov? Údržba nie je len monitorovanie, pluhy majú ísť do terénu a občas aj posýpať. Veď máte 4.200 ton soli.

Verme, že všetok ten posypový materiál bude stačiť, a že budú odpratávať sneh naozaj všade, nie len na preferovaných miestach kde niekto „dôležitý“ býva. Veď dane platíme mestu a celému VÚC všetci.

Vyúčtovací šok

06.07.2011

Práve z neho sme sa už po mesiaci mohli spamätať. 31. máj je každoročný termín, do ktorého je správca nehnuteľnosti povinný poslať majiteľom bytov vyúčtovanie za predchádzajúci kalendárny rok. Väčšinou toto vyúčtovanie posiela správca poštou. Veď prečo by nedal zarobiť pošte, keď už potrebuje potvrdenie o prebratí. Dokonca niektorí správcovia ako v tomto [...]

A máme po komunálkach

30.11.2010

Ako som písal v predošlých blogoch, budem v nich pokračovať práve preto, že tém je naozaj dosť a nielen v mojom okolí. Sú veci, o ktorých by sme podľa mňa mali hovoriť, pretože sa nás týkajú. V sobotu sa o 20.00 uzatvorili volebné miestnosti. Celoslovenská účasť tesne pod 50%(49,69%), priemer síce pekný, ale Bratislava má len 33,57% a Košice ešte o čosi menej 33,47%. [...]

Ísť, či neísť?

25.11.2010

Túto otázku si v sobotu bude hovoriť veľa obyvateľov, keď sa otvoria volebné miestnosti. Keďže začalo predvolebné moratórium, toto je môj posledný predvolebný blog. Moratórium bude trvať až do soboty ráno do 7.00, kedy sa otvoria volebné miestnosti. Verme, že ho nikto nebude narúšať a navádzaním, poburovaním, alebo kupovaním si voličov. Kampaň teda oficiálne [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Peter Řehánek

O tom čo vidím okolo seba, občas absurdné ale žial pravdivé. Rodený Bratislavčan, On-line marketér.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 51805x
Priemerná čítanosť článkov: 2727x

Autor blogu

Kategórie