Založ si blog

Snaží sa niekto umlčať Vrakunčanov ?

Vrakuňa, tak ako každá mestská časť má svoju web stránku. Keď opomeniem, že je snáď najhoršia zo všetkých stránok mestských častí v Bratislave, je na nej už opäť nefunkčné fórum. Nefunguje už asi mesiac, pritom je financovaná z daní občanov. Ako dôvod uviedli informáciu o sťahovaní webu do iného hostingu. Funguje len odkazovač, na ktorom pribúdajú reakcie obyvateľov Vrakune. Tí otvorene píšu svoje názory na dianie vo svojej mestskej časti, ale aj na kandidátov na starostu, kedže sa blížia komunálne voľby.

Veľa ľudí nevie, že funguje len odkazovač a tak sa tam ani nedostanú a zaroveň na odkazovači nie je možné reagovať na príspevky. Snaží sa niekto umlčať názory Vrakunčanov ? Zablokujú nakoniec aj samotný odkazovač až do konania volieb ? Ak by sa tak aj stalo, ja, ale aj ľudia, ktorých poznám budeme ďalej zverejňovať veci, ktoré sa dejú okolo nás vo Vrakuni, o ktorých vieme a trápia nás. Mali by o nich vedieť aj ostatní obyvatelia Vrakune.
Keďže kandidujem na poslanca mestskej časti, jedna z vecí, ktorú sa budem snažiť presadiť čo najskôr je, aby bol web Vrakune funkčný, prehľadný, čo najviac aktualizovaný. Chcem, aby boli zverejňované nielen dokumenty, ktoré prikazuje zákon, ale aby sa na ňom zverejňovali všetky údaje z diania v mestskej časti, či už zo zasadnutí poslancov(napr. kto ako hlasoval), z plánovanej výstavby, detaily rozpočtu aj so zdôvodnením položiek. Je potrebné aby obyvatelia vedeli, z čoho sa skladá rozpočet mestskej časti, aké sú priority na najbližšie obdobie a podobne. Obyvatelia by napríklad mali vedieť, že niekde v oblasti ich mestskej časti prebieha petícia proti výstavbe a mohli ju podporiť. Ale aj to, že starosta chce podpísať zmluvu na nákup software-u, ktorá sa nedá vypovedať, jeho hodnota je cez 50.000 € (aj o tom bude krátky blog) a podobne. Obyvatelia majú právo vedieť čo sa deje, okamžite verejne reagovať a dostať zmysluplnú odpoveď. Práve teraz to tak žiaľ nie je a treba to zmeniť. Verím, že nebudem jediný kto bude túto potrebnú zmenu presadzovať. Budem rád za každý podnet k veciam, ktoré chcú Vrakunčania zmeniť a tak pomôcť lepšiemu životu vo svojej mestskej časti.
PS: Nemyslím si, že cena za súčasnú web stránku ktorá sa ku mne dostala (hovorí sa o sume cez 6.000€) nie je vôbec adekvátna k tomu, ako vyzerá a čo je na ňom zverejňované.

Vyúčtovací šok

06.07.2011

Práve z neho sme sa už po mesiaci mohli spamätať. 31. máj je každoročný termín, do ktorého je správca nehnuteľnosti povinný poslať majiteľom bytov vyúčtovanie za predchádzajúci kalendárny rok. Väčšinou toto vyúčtovanie posiela správca poštou. Veď prečo by nedal zarobiť pošte, keď už potrebuje potvrdenie o prebratí. Dokonca niektorí správcovia ako v tomto [...]

A máme po komunálkach

30.11.2010

Ako som písal v predošlých blogoch, budem v nich pokračovať práve preto, že tém je naozaj dosť a nielen v mojom okolí. Sú veci, o ktorých by sme podľa mňa mali hovoriť, pretože sa nás týkajú. V sobotu sa o 20.00 uzatvorili volebné miestnosti. Celoslovenská účasť tesne pod 50%(49,69%), priemer síce pekný, ale Bratislava má len 33,57% a Košice ešte o čosi menej 33,47%. [...]

Tak ako, sneží?

28.11.2010

Ako sa zdá, na celom území Slovenska, dokonca aj v Bratislave. U nás v Bratislave, ale ani v celom našom samosprávnom kraji (VUC) nikto pluh ešte nevidel. Ráno to bude opäť zábava a budú nám tlačiť „kaleráby“ ako všetko zvládajú. V Bratislave po novom má práve zimnú údžbu zabezpečovať spoločnosť A.R.K technické služby, ktorú vybrala verejnú súťaž. [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Peter Řehánek

O tom čo vidím okolo seba, občas absurdné ale žial pravdivé. Rodený Bratislavčan, On-line marketér.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 51831x
Priemerná čítanosť článkov: 2728x

Autor blogu

Kategórie