Založ si blog

Čo sa snaží presadzovať SMER do Vrakune!

Začala sa kampaň.  Je to evidentné už len z toho, že všade na nás pozerajú z billboardov tie isté tváre, ktoré sú tam dlhé roky a stále sľubujú to isté.

Ja som si dnes vytiahol zo schránky leták pána Ing. Gabriela Méheša, kandidáta na poslanca mestského zastupiteľstva a kandidáta do zastupiteľstva v mestskej časti Ružinov. V živote som o ňom nepočul a vlastne, ani som nemohol. Veď kandiduje do mestskej časti Ružinov, v ktorej sa narodil a prežil v nej väčšiu časť svojho života. Ako zisťujem ďalej vďaka internetu, pán Méheš má trvalý pobyt na Seberíniho 8, čo je jednoznačne Ružinov.

Pýtam sa, prečo mám v schránke jeho leták, keď ja sám som dlhoročným obyvateľom Vrakune? Odpoveď je v letáku: pán Gabriel Méheš totiž kandiduje do mestského zastupiteľstva za mestskú časť Vrakuňa. Rozmýšľam, či ako dlhoročný obyvateľ Ružinova vôbec vie, kde sú hranice našej mestskej časti a že nás trápi aj niečo iné ako doprava?

V jeho programe je:

  • neustále zahusťovanie MČ Vrakuňa autami
  • strata zelených plôch
  • stop anonymite poslanca

Stále však neviem, prečo sa nesnaží riešiť problémy Ružinova, ktorý ich má určite tiež dosť. Namiesto toho hrdo kandiduje za Vrakuňu do mestského zastupiteľstva, kde podľa mňa určite nebude hájiť záujmy Vrakunčanov. Musím sa rovno opraviť, pán Méheš síce bude zastupovať občanov Ružinova ako kandidát na poslanca, ale keď príde na lámanie chleba v rámci celého mesta, pokojne bude za úpravu územného plánu napríklad vo Vrakuni v prospech výstavby. Veď vo Vrakuni nebýva, takže ho problémy tejto mestskej časti nemôžu úprimne trápiť.

Pán Méheš mal možnosť pre Ružinov, ale aj Bratislvu spraviť veľa vecí, keďže o sebe hovorí že je v komunálnej politike 12 rokov.

Strana SMER, ktorá pána Méheša podporuje (asi najviac), spolu so stranami: SZS, SNS, SF a HZD určite neprezentujú svoj dobrý úmysel pomôcť Vrakuni, ale budú hájiť svoje stranícke záujmy. Bez problémov sa postavia za investorov, ktorí sú blízky SMERu a ktorejkoľvek blízkej strane, ak budu chcieť likvidovať zeleň vo Vrakuni. Veď ani ich vlastný kandidát v tejto mestej časti nebýva. Určite ho budú zaujímať len záležitosti a problémy týkajúce sa Ružinova. Zároveň som toho názoru, že svojim hlasom mestského poslanca Vrakune pomôže aj tak vždy len Ružinovu.

O pár dní 27.11.2010 sú komunálne voľby, chodťe voliť a pri čítani volebných listín sa pozrite, kde vlastne vami vybraný kandidát býva. Možno nie je ani  z vašej mestskej časti, potom ho vaše problémy naozaj zaujímať nebudú. Ďalších kandidátov, ktorí nebývajú vo Vrakuni som spomenul v predchadzajúcich článkoch.

Vyúčtovací šok

06.07.2011

Práve z neho sme sa už po mesiaci mohli spamätať. 31. máj je každoročný termín, do ktorého je správca nehnuteľnosti povinný poslať majiteľom bytov vyúčtovanie za predchádzajúci kalendárny rok. Väčšinou toto vyúčtovanie posiela správca poštou. Veď prečo by nedal zarobiť pošte, keď už potrebuje potvrdenie o prebratí. Dokonca niektorí správcovia ako v tomto [...]

A máme po komunálkach

30.11.2010

Ako som písal v predošlých blogoch, budem v nich pokračovať práve preto, že tém je naozaj dosť a nielen v mojom okolí. Sú veci, o ktorých by sme podľa mňa mali hovoriť, pretože sa nás týkajú. V sobotu sa o 20.00 uzatvorili volebné miestnosti. Celoslovenská účasť tesne pod 50%(49,69%), priemer síce pekný, ale Bratislava má len 33,57% a Košice ešte o čosi menej 33,47%. [...]

Tak ako, sneží?

28.11.2010

Ako sa zdá, na celom území Slovenska, dokonca aj v Bratislave. U nás v Bratislave, ale ani v celom našom samosprávnom kraji (VUC) nikto pluh ešte nevidel. Ráno to bude opäť zábava a budú nám tlačiť „kaleráby“ ako všetko zvládajú. V Bratislave po novom má práve zimnú údžbu zabezpečovať spoločnosť A.R.K technické služby, ktorú vybrala verejnú súťaž. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Peter Řehánek

O tom čo vidím okolo seba, občas absurdné ale žial pravdivé. Rodený Bratislavčan, On-line marketér.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 51748x
Priemerná čítanosť článkov: 2724x

Autor blogu

Kategórie