Založ si blog

Rozpredaj majetku aj vďaka KDH a OK pokračuje

Kto by to bol čakal, pomaly ani nie pred týždňom bolo zasadnutie miestneho zastupiteľstva Vrakune (doteraz nie je uznesenie na stránkach mestskej časti), na ktoré nás tak pekne pozývali vo Vrakunských listoch doručených, ako sa vraví, po funuse.

Server vrakuna.net priniesol to, čo sa nakoniec naozaj ukázalo ako krutá realita a snáď je to posledný škandál zo zasadnutia zastupiteľstva – budova Žitava bude zrovnaná so zemou. Hovorí sa o pláne výstavby „krásneho“ 9 – poschodového internátu (!?). Poslanci totiž schválili predaj dvoch parciel 3605/01- 536m2(64.075,80€) a 3605/2 – 1.562 m2 (155.559,58€) a objektu (za 10.000€). Všetko spoločnosti Stráže, s.r.o. (zápis zo zasadnutia miestneho zastupiteľstva zo dňa 16.11.2010, ktorý doteraz nebol verejne publikovaný). Táto spoločnosť podlľa obchodného registra nemá predmet činnosti: projekciu a výstavbu. Preto možno tieto pozemky opäť predajú.

Ešte 1.7.2008 v uznesení číslo 249 schválilo miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava Vrakuňa zmluvu o budúcej zmluve o uzavretí kúpnej zmluvy medzi hlavným mestom Bratislava v správe Mestskej časti Bratislava Vrakuňa a spoločnosťou Stráže, s.r.o. na objekt nákupného centra Žitava a súvisiace pozemky. Prítomných bolo 18 poslancov (z 21) a všetci s hlasovaním súhlasili. (Zmuva o predaji pozemkov objektu Žitava so spoločnosťou Stráže, s.r.o.)

Jedna časť obyvateľov sa určite poteší, že Žitava sa konečne zbúra. Väčšina však spustí hromadný protest, keď zisti, že na mieste Žitavy má možno vyrásť 9-poschodový internát. Internát vo Vrakuni je úplný nezmysel, možno po pár rokoch fungovania sa zmení na druhý Pentagon. Prípadne sa rovno zmení jeho účelovosť a budú tam opäť byty. Celkovo nech je tam čokoľvek, znamená to ďalšie autá, ďalšie obsadené miesta na parkovanie, ďalšie zaplňovanie ciest. Nie veľmi pekná predstava. Nedal by sa tento priestor používať na výstavbu niečoho, čo bude slúžiť  viac občanom?

Objekt Žitava - 24.11.2010

Objekt Žitava - 24.11.2010

Objekt Žitava - 24.11.2010

Objekt Žitava - 24.11.2010

Prečo sa toto schálenie predaja ale udialo necelý týždeň pred komunálnymi voľbami? Podľa zmluvy o tomto predaji vedel aj primátor Ďurkovský(KDH). Kryjú opäť miestni poslanci niekoho záujmy, kto je blízky KDH? Napokon, veď za hlasovali všetci poslanci za KDHBehúňová, Senáši, Šindler, Šramko Boris, Šramko Michal, Tvrdá a všetci poslanci Hargašovej skupiny Občianskych kandidátovAdámeková, Drastichová, Chorváthová, Lešická, Murárová Anna a Murárová Zuzana. Marek Hargaš na hlasovaní už chýbal (dôvod radšej nechcem ani vedieť). Poslanci za SDKÚ-DS sa zdržali. Niekto z KDH a OK si určite prilepší. Veď toto sú presne tí istí, ktorí nemajú problem so zmenou územného plánu na podporu výstavby. Keď už som pri územnom pláne, presne ľudia s OK a KDH s ním nemali problém, vždy boli len za výstavbu, aj na úkor zelene. Sú tým predsa známi v celej Bratislave. Lenže plánovaná výstavba potrebuje zmenu územného plánu a ten naposledy neprešiel. Takže na prvom zasadnutí mestského zastupiteľstva opäť bude veľký tlak na jeho zmenu. Celé mi to príde ako predaj PKO. Veď práve za ním je hlavne KDH.

Ako jeden z občanov podporím iniciatívu občanov na výzvu súčastného starostu Vrakune – Ladislava Faturu a primátora mesta Bratislavy – Andreja Ďurkovského, aby zmluvu o odpredaji nepodpísali.

Presne takto na nás, ako voličov myslia poslanci, ktorí skoro všetci chcú byť opäť zvolení a chcú obhajovať záujmy nás vrakunčanov. Presne takto rozhodujú naši poslanci posledné roky. Príde vám to správne? Ak si myslite, že nie, tak choďte prosim 27.11.2010 voliť a rozmýšlajte pri tom, kto z poslancov je za devastáciou našej mestskej časti a celej Bratislavy. Pravdu o súčasných poslancoch si môžete prečítať v mojich predošlých blogoch.

Skoro som zabudol, spomenul som tu PKO. Existujú informácie, že práve v deň po komunálnych voľbách, teda 28.11.2010, buldozéry začnú búrať PKO. 🙁

Vyúčtovací šok

06.07.2011

Práve z neho sme sa už po mesiaci mohli spamätať. 31. máj je každoročný termín, do ktorého je správca nehnuteľnosti povinný poslať majiteľom bytov vyúčtovanie za predchádzajúci kalendárny rok. Väčšinou toto vyúčtovanie posiela správca poštou. Veď prečo by nedal zarobiť pošte, keď už potrebuje potvrdenie o prebratí. Dokonca niektorí správcovia ako v tomto [...]

A máme po komunálkach

30.11.2010

Ako som písal v predošlých blogoch, budem v nich pokračovať práve preto, že tém je naozaj dosť a nielen v mojom okolí. Sú veci, o ktorých by sme podľa mňa mali hovoriť, pretože sa nás týkajú. V sobotu sa o 20.00 uzatvorili volebné miestnosti. Celoslovenská účasť tesne pod 50%(49,69%), priemer síce pekný, ale Bratislava má len 33,57% a Košice ešte o čosi menej 33,47%. [...]

Tak ako, sneží?

28.11.2010

Ako sa zdá, na celom území Slovenska, dokonca aj v Bratislave. U nás v Bratislave, ale ani v celom našom samosprávnom kraji (VUC) nikto pluh ešte nevidel. Ráno to bude opäť zábava a budú nám tlačiť „kaleráby“ ako všetko zvládajú. V Bratislave po novom má práve zimnú údžbu zabezpečovať spoločnosť A.R.K technické služby, ktorú vybrala verejnú súťaž. [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Peter Řehánek

O tom čo vidím okolo seba, občas absurdné ale žial pravdivé. Rodený Bratislavčan, On-line marketér.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 51804x
Priemerná čítanosť článkov: 2727x

Autor blogu

Kategórie