Založ si blog

Multifunkčný Marek a jeho odmena

Chodíte po ceste cez Vrakuňu, prípadne cez Podunajské Biskupice smerom do Ružinova, alebo opačným smerom na Šamorín?

Určite ste teda aspoň raz mali možnosť vidieť tento billboard a niekoľko ďalších, ktoré sú rozmiestnené po celej Vrakuni. Aby nie, veď na seba upútava pozornosť už od konca leta – ano, pán Marek Hargaš.

Marek Hargaš

Myslím, že tohoto človeka nemusím Vrakunčanom veľmi predstavovať, má toho na svedomí až dosť. Napokon s pánom Hargašom, ako s konateľom Spokojného bývania, spoločnosťou založenou našou mestskou časťou Vrakuňa na „efektívnu“ správu bytových domov sa určite veľa obyvateľov malo možnosť stretnúť.

Pán Marek Hargaš však už nie je konateľom Spokojného Bývania. Odišiel na vlastnú žiadosť k 30.9.2010 s príjemným odstupným vo výške dvoch celých platov. Aj vám sa nezdá táto veta – odchod na vlastnú žiadosť s odstupným dvoch 100% platov? Pýtate sa ako je to možné? Aby sa niečo také podarilo, musíte byť len – konateľom spoločnosti s.r.o. založenou a vlastnenou  mestskou časťou, v tej istej mestskej časti musíte byť poslanec a zástupca starostu a ešte musíte byť poslancom za mestskú časť v zastupiteľstve mesta Bratislava. Následne, keď mestská časť na zastupiteľstve rieši, kto bude ďalej viesť jej spoločnosť, miestni poslanci s pokojným svedomím ešte schvália bývalému konateľovi odmenu vo výške dvoch celých platov. Na hlasovaní sa zúčastnilo len 17 poslancov mestskej časti, z ktorých boli 13 za, 4 za zdržali. Kde boli ostatní 4 poslanci v čase hlasovania nikto netuší. Tí verní mu však za odmenu zahlasovali tak, ako po iné roky, keď k svojmu platu konateľa dostával 3 celé platy ako odmenu.

V čase, keď má mestská časť šetriť, nakoľko nedostala z rozpočtu toľko peňazí, koľko by potrebovala, dostáva bývalý konateľ spoločnosti ochádzajúci na vlastnú žiadosť odmenu vo výške dvoch platov. Ten istý človek pritom ešte aktívne pracuje pre Zväz veľkovýrobcov tepla (bráni budovaniu domových kotoľní, keď sa stavia na stranu veľkovýrobcu),  ďalej figuruje v spoločnosti  Odvoz a likvidácia odpadu a.s. v skratke: OLO a.s. ako podpredseda predstavenstva, v Slovenskom Vodohospodárskom Podniku je čerstvým zástupcom riaditeľa a v niekoľkých ďalších firmách, ktoré sa dajú nájsť na Obchodnom registri.

Ako mestský poslanec za mestskú časť Vrakuňa určite neobhajuje záujmy svojich voličov a obyvateľov Vrakune, keďže hlasuje za zmenu územného plánu mesta Bratislava. Práve proti tejto zmene vrakunčania bojujú a spisujú petície. Pán Marek Hargaš radšej podporí záujmy developerov ako záujmy občanov. Má však toho na svedomí oveľa viac. Jedným z príkladov je skutočnosť, že stojí za odpredajom rozvodných sietí tepla spoločnosti Termming. Počas jeho pôsobenia v spoločnosti Spokojné bývanie odišlo za posledné roky zo správy veľa domov, ktoré sú vo Vrakuni a to buď k iným správcovským spoločnostiam, alebo si začali robiť správu sami cez spoločenstvo vlastníkov.

Určite teda nie je pravdou to, ako svoje pôsobenie v Spokojnom bývaní opisuje sám Marek Hargaš  vo Vrakunských listoch. Popisuje tu ako sa mu podarilo upratať veci a spraviť správcovskú spoločnosť na vysokej úrovni. Potom naozaj nerozumiem,  prečo je toľko domov, ktoré majú problémy so správou a nedodržiavaním zákonov. Náš dom, ktorý je ešte stále v správe Spokojného Bývania je toho dôkazom. Žiaľ v súčasnosti už právnici musia riešiť stav, ktorý nastal za konateľskej funkcie pána Hargaša a to napriek niekoľkým stretnutiam priamo s ním, kedy sľuboval vyriešenie daného problému, neurobil však vôbec nič. Len sa unúval oznámiť nám listom, v októbri tohto roka, že ukončil pôsobenie v Spokonom bývaní k 30.09.2010 (!), čo považujeme za jeho konkrétny zámer. Dnes správcovská spoločnosť samozrejme rieši, ako sa zbaviť správy nášho domu, nakoľko nevedia vyriesiť celú situáciu, ktorá vznikla.

Blížia sa komunálne voľby, preto treba porozmýšať či naozaj Marek Hargaš aj s ostatnými kandidátmi za svoju stranu – Občiansky klub myslia svoje sľuby voličom vážne. Za posledné 4 roky sú totiž všetci na vysokých postoch na miestnom úrade, v zastupiteľstve mestskej časti a sám pán Hargaš aj v mestskom zastupiteľstve. Za posledné obdobie však po nich nie je vidieť nič, čo by pre svojich voličov naozaj spravili, okrem podpory ďalšej výstavby na úkor zelene, čím však podporujú záujmy úplne niekoho iného.
Taktiež je zvláštne, prečo práve pán Hargaš kandiduje vo svojej mestskej časti s podporou OK (Občianskeho Klubu), ktorého „záslužnú prácu“ obhajuje,  ale na pozíciu mestského poslanca kandiduje ako nezávislý kandidát.

Vyúčtovací šok

06.07.2011

Práve z neho sme sa už po mesiaci mohli spamätať. 31. máj je každoročný termín, do ktorého je správca nehnuteľnosti povinný poslať majiteľom bytov vyúčtovanie za predchádzajúci kalendárny rok. Väčšinou toto vyúčtovanie posiela správca poštou. Veď prečo by nedal zarobiť pošte, keď už potrebuje potvrdenie o prebratí. Dokonca niektorí správcovia ako v tomto [...]

A máme po komunálkach

30.11.2010

Ako som písal v predošlých blogoch, budem v nich pokračovať práve preto, že tém je naozaj dosť a nielen v mojom okolí. Sú veci, o ktorých by sme podľa mňa mali hovoriť, pretože sa nás týkajú. V sobotu sa o 20.00 uzatvorili volebné miestnosti. Celoslovenská účasť tesne pod 50%(49,69%), priemer síce pekný, ale Bratislava má len 33,57% a Košice ešte o čosi menej 33,47%. [...]

Tak ako, sneží?

28.11.2010

Ako sa zdá, na celom území Slovenska, dokonca aj v Bratislave. U nás v Bratislave, ale ani v celom našom samosprávnom kraji (VUC) nikto pluh ešte nevidel. Ráno to bude opäť zábava a budú nám tlačiť „kaleráby“ ako všetko zvládajú. V Bratislave po novom má práve zimnú údžbu zabezpečovať spoločnosť A.R.K technické služby, ktorú vybrala verejnú súťaž. [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Peter Řehánek

O tom čo vidím okolo seba, občas absurdné ale žial pravdivé. Rodený Bratislavčan, On-line marketér.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 51663x
Priemerná čítanosť článkov: 2719x

Autor blogu

Kategórie